Omgeving

Kaprun staat bekend als een veelzijdig en sneeuwzeker skigebied. Het knusse dorp kent drie skigebieden, waarvan de gletsjer op de Kitzsteinhorn de bekendste en veruit de grootste is. In het dorp liggen nog de Maiskogel en de Lechnerberg. Elk gebied is verschillend, waardoor je hier als beginner prima terecht kunt, maar ook als gevorderde wintersporter veel uitdaging zult vinden.

De Kitzsteinhorn: voor ieder wat wils

Dankzij de gletsjer op de Kitztsteinhorn kun je hier vanaf oktober tot en met juli skiën. Ook tijdens het rustige laagseizoen zijn de pistes perfect onderhouden en ligt er ruim voldoende sneeuw. Nadat je de gondel hebt genomen die je naar het skigebied brengt, kun je vanaf daar alle pistes bereiken met stoeltjes- en sleepliften; perfect voor de zitskiërs.

Op de Kitzsteinhorn vind je pistes voor elk niveau. Er zijn veel brede blauwe pistes waar je rustig kunt leren skiën of snowboarden en waar je genoeg ruimte hebt om je eerste bochten te oefenen. Voor de gevorderde wintersporter zijn er uitdagende rode en zwarte pistes. Ook zijn er meerdere funparken voor verschillende niveaus. Zelfs als je nog nooit iets in het funpark hebt geprobeerd, kun je hier prima terecht! Bovendien biedt dit gebied ook de perfecte omstandigheden om freeride-ervaring op te doen. Doe dit echter nooit zonder gids en het juiste materiaal!

skiing with disability Austria Zell am See Kaprun

De perfecte beginnershelling

Heb je nog nooit geskied of gesnowboard, dan nemen we je waarschijnlijk mee naar de Lechnerberg. Deze piste midden in het drop is ideaal om te leren skiën of snowboarden. Dankzij de lange glooiende helling kun je hier rustig je eerste afdalingen maken. De eenvoudige ‘paddestoeltjeslift’ maakt deze piste toegankelijk voor iedereen.

Ideaal voor de lichtgevorderde wintersporter

Daarnaast is er nog de Maiskogel, de huisberg van Kaprun met het familievriendelijke skigebied. Dit skigebied bestaat uit twee stoeltjesliften, een sleeplift en 20 km piste. Zitskiërs kunnen hier dus prima terecht. Ondanks dat het een vrij compact skigebied is, vind je hier blauwe, rode en zwarte pistes én de mooiste hutten van de omgeving. Bovendien is dit ook de place to be voor de après-ski! Vanaf december 2019 wordt de Maiskogel met een nieuwe lift verbonden met de gletsjer.

Zell am See

Zell am See is het beroemde buurstadje van Kaprun en ook hier kun je heerlijk skiën en snowboarden. Met 72 pistekilometers biedt dit skigebied voldoende uitdaging voor iedereen en de vele stoeltjesliften maken het gebied toegankelijk voor de aangepaste wintersport. Het skigebied ligt wat lager dan de Kitzsteinhorn, waardoor je regelmatig tussen de machtig besneeuwde bomen skiet. Bovendien zijn de uitzichten vanaf de berg over het bevroren meer in de winter uniek. Na het skiën kun je je heerlijk vermaken in het knusse en mondaine Zell am See.

Accommodaties

Voor meer informatie over aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties, klik hier.