Tips en tricks

Het aangepast skiën en snowboarden wordt steeds populairder. Er zijn flink wat instanties, bedrijven, organisaties en personen die interessant zijn voor je als je graag skiet of snowboard. Op deze pagina zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Ski- en snowboardlessen met een lichamelijke beperking in Nederland

In Nederland zijn er enkele organisaties actief die lessen aanbieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze lessen vinden plaats in indoorhallen en op outdoorbanen.

Wanneer je je in Nederland wilt voorbereiden op je wintersportvakantie in Zell am See of Kaprun, dan verwijst UP je graag door naar de volgende organisaties voor een kennismakingsles. Op deze manier begeef jij je de eerste extra zelfverzekerd op de besneeuwde pistes in Oostenrijk.

Disabled skiing and snowboarding
The ski is the limit

   Disabled skiing and snowboarding    Disabled skiing and snowboarding    Disabled skiing and snowboarding

 

Disabled skiing and snowboarding    Disabled skiing and snowboarding   

Paralympische spelen

Deze winter worden weer de Paralympische spelen gehouden. Volg hier de paraskiers en -snowboarders op hun weg naar Pyeongchang in Zuid-Korea.

Uniek Sporten

Naast skiën en snowboarden is het goed om thuis sportief te blijven. Bekijk de website van Uniek Sporten om een sport bij jou in de buurt te zoeken.

Bekende paraskiërs en snowboarders

Sean Rose, British winter paralympian

De Johan Cruyff Foundationaangepast skiën en snowboarden Kaprun Zell am See Oostenrijk

Dankzij de Johan Cruyff Foundation heeft UP een vliegende start kunnen maken en met deze samenwerking hopen we dat we een heleboel sporters een fantastische tijd in de sneeuw kunnen geven!