Voor wie

UP adaptive sports faciliteert wintersportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke beperking die graag willen skiën of snowboarden tijdens hun vakantie met familie of vrienden. Onze instructeurs en begeleiders zijn met name actief in de regio Zell am See – Kaprun.

Jong of oud, skiër of snowboarder, beginner of gevorderd, staand of zittend, blind of slechtziend; vrijwel iedereen kan bij ons terecht. Persoonlijk contact vooraf en tijdens de vakantie is belangrijk, zodat we elke sporter de juiste les of begeleiding op maat kunnen bieden.

Staand skiën of snowboarden

Mis je één been, maar beschik je over een goede armfunctie, dan kun je staand skiën met krukkenski’s. Als je een onderbeenprothese draagt is het mogelijk op twee benen te skiën of om te snowboarden. Ook als je een arm of beide armen mist of gering kracht -en/of coördinatieverlies hebt, kun je aangepast staand skiën.

Nadine

Zitskiën

Als je de functionaliteit van twee benen mist door bijvoorbeeld een dwarslaesie of een dubbele amputatie, maar je wel een goede arm- en handfunctie en een redelijk goede balans hebt, kun je zitskiën in een monoski. Heb je een beperkte arm- en handfunctie, maar wel een goede balans, dan kun je skiën in een Bi-Unique of Dual ski.

Is dit niet mogelijk, omdat je bijvoorbeeld geen goede armfunctie of balans hebt, dan kun je zelfstandig kartskiën of skicarten. Helaas beschikken wij niet over deze materialen en mogelijkheden. Wij kunnen echter wel aanbieden om je te begeleiden in een Bi-Unique. Dit betekent dat de instructeur de Bi-Unique zal sturen en je toch kunt genieten van de sneeuw.


Visueel skiën-snowboarden

Ben je slechtziend of blind dan kun je door middel van een guide gebruik maken van ons aanbod. Heb je zelf geen guide dan is onze skileraar of begeleider tevens je guide!

Heb je nog vragen over ons aanbod of aan wie we precies les kunnen geven, neem dan contact op met ons via info@upadaptivesports.nl

Visueel skiën